În ultimii ani Mălâncravul a devenit cunoscut în ţară şi chiar în afara graniţelor acesteia datorită vizitelor Prinţului Charles al Marii Britanii în această zonă.
Alteţa Sa nu a ales întâmplător Mălâncravul; situat între coline, departe de vreun drum principal, departe de zgomotul şi poluarea vreunui oraş, Mălâncravul este unul din puţinele sate transilvănene cu o comunitate săsească numeroasă care păstrează şi astăzi vechi tradiţii.
Pentru a conserva cât mai bine patrimoniul natural şi cel cultural din Mălâncrav, Fundaţia Mihai Eminescu Trust derulează proiectul „Satul de sine stătător” prin care localnicii sunt implicaţi în renovarea gospodăriilor, formarea profesională şi valorificarea meşteşugurilor şi tradiţiilor.
Mălâncravul devine astfel destinaţia ideală pentru iubitorii de natură şi pentru amatorii de cultură; dovadă a toleranţei religioase timp de secole stau cele trei biserici aparţinând unor culte diferite, dintre acestea remarcându-se bazilica din piatră.
Dacă veniţi la Mălâncrav includeţi neapărat în vizita dumneavoastră şi Conacul Apafi, construit în secolul XV.
*Credit foto: Răzvan Banciu #MySibiu #AIOS
Știați că…?
La Mălâncrav a fost înfiinţat un cuptor de cărămidă şi ţiglă, iar livada şi fabrica de suc produc anual 32.000 litri de suc de mere care este cunoscut în întreaga ţară?
În livada de la Mălâncrav se cultivă specii variate de mere, pere, prune şi nuci?
Altitudine: 443m.
Coordonate GPS: 46.11 N, 24.65 E
Poziţionare pe hartă