antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Drumul naturii

Automobil 
img 0487-1
    
Mail icon E-mail

Drumul naturii pe Valea Hârtibaciuluiui

Traseu

Sibiu – Hosman - Cornăţel - Nocrich – Agnita – Dealu Frumos – Merghindeal – Bruiu - Săsăuş

 

În triunghiul Sibiu-Făgăraş-Sighişoara se întinde Valea Hârtibaciului, regiune de păşuni, fâneţe şi păduri cu arbori seculari, recunoscută pentru biodiversitate, meşteşuguri tradiţionale și brunch-uri ce pun în valoare patrimoniul culinar.

Pe lângă impozantele biserici fortificate, aici veţi întâlni şi biserici din piatră, construite la începutul secolului XIX, a căror pictură poartă semnătura familiei de zugravi Grecu, renumită în întreaga zonă pentru modul personal, moralizator de a interpreta scenele biblice şi societatea, şi de a le reda în icoane.

Aici cuibăreşte cea mai însemnată populaţie de acvilă ţipătoare mică şi de viespar din România, efective importante de huhurez mare, caprimulg, cristel de câmp sau ghionoaie sură. Pe lacurile de la Brădeni trăiesc regulat peste 20.000 de păsări de apă migratoare.

 

Hosman-Cornăţel: pe ruta Hosman-Cornăţel circulă, în fiecare sfârşit de săptâmână, mocăniţa. Informaţii despre evenimentele organizate de Prietenii Mocăniţei şi comunitatea din Hosman găşiţi pe pagina de facebook Asociatia Prietenii Mocăniţei.

Nocrichvizitaţi centrul cercetăşesc şi descoperiţi tainele modelatului şi picturii pe ceramică alături de povestea voluntarilor cercetaşi sosiţi la Nocrich din diverse părţi ale lumii. Aceştia vă vor fi şi ghizi la biserica evanghelică din sat (monument din secolul al XIX-lea). 


Agnitamic oraş agro-industrial renumit în perioada medievală datorită breslelor sale. Vizitaţi biserica-cetate şi Muzeul de istorie al Văii Hârtibaciului. În fiecare an, în luna ianuarie, Agnita sărbătoreşte obiceiul „Fuga lolelor”.


Dealu Frumos: fosta bazilică romanică construită în secolul XIII.


Merghindealbiserică fortificată gotică cu altar în stil baroc din secolul XVIII.


Bruiuuliţele cu gospodării vechi neatinse de timpurile moderne şi biserica înconjurată de ziduri de apărare dau un farmec aparte satului.


Săsăuşbiserica ortodoxă pictată de fraţii Grecu; sat ecomuzeu cu circuit de interpretare a patrimoniului și punct de belvedere înspre Țara Oltului.

Brădeni: biserica fortificată de la Brădeni este cunoscută datoriă colecţiei unice de lăzi de breaslă.

Apoș: centrul de echitaţie de la Apoş, camere de oaspeţi tradiţionale trasee de bicicletă și echitație, bucuraţi-vă de experienţe unice!

Stejărişu: biserica fortificată (cu al său turn al slăninii), case de oaspeți, trasee de drumeție în împrejurimi.

Movile: localitate renumită datorită celor 100 de glimee ce dau un aspect unic zonei şi un peisaj bogat în biodiversitate. Vizitaţi biserica fortificată într-un mod interactiv, urmând quiz-ul special creat.




View Drumul naturii in a larger map

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne