Deşi traseul necesită o zi întreagă, va fi cu siguranţă unul de neuitat! Acesta porneşte din staţiunea montană Păltiniş şi străbate Poiana Găujoara cu o încântătoare panoramă asupra staţiunii Păltiniş, Şaua Bătrâna, pe lângă stâna cu acelaşi nume; de aici urcuşul devine mai greu deoarece ne apropiem de Vf. Rozdeşti, Vf. Niculeşti, culmi domoale ce trec cu puţin peste 2000 m.
Dacă sunteţi epuizaţi, norii negri ameninţă fioroşi sau se apropie seara puteţi poposi la refugiul Cânaia. A doua zi, mult mai odihniţi şi cu forţe noi puteţi relua ascensiunea spre vârful Cindrel; de la refugiul Cânaia şi până pe cresta somitală mai parcurgeţi aproximativ o oră jumătate. Efortul a meritat pe deplin: rezervaţia Iezerele Cindrelului şi Vf. Cindrel este spectaculoasă - din toate direcţile se văd culmile celorlalte masive înconjurătoare. Pe drum vă puteţi astâmpăra setea cu apă rece de izvor şi veţi degusta delicioase fructe de pădure (afine şi zmeură). În luna mai, Cindrelul este acoperit cu un covor imens rozaliu de bujori de munte.
Punct de plecare:
Păltiniș
Diferenţă de nivel:
794 m
Punct de sosire:
Păltiniș
Timp estimat:
10 h
Altitudini:
Păltiniş: 1450 m; Vf. Cindrel: 2244 m
Grad de dificultate:
mediu
Marcaj:
cruce roşie, bandă roşie
Sezonalitate:
Traseul este recomandat vara; iarna, acesta poate fi parcurs cu schiurile de tură.
Servicii şi activităţi:
Refugiul Cânaia, accesibil din Şaua Şerbănei.
Informații utile
Pentru organizarea de circuite în munţii Cindrel şi asistenţă din partea unui ghid profesionist, contactaţi ghizii montani sibieni atestați.