antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Oferte speciale

bullet Experiențe memorabile

Traseul cicloturistic ”Drumul Sașilor – Măgura Cisnădiei”

Bicicletă

Localitate:

Sibiu
    
Mail icon E-mail

Traseu

Sibiu – Cisnădioara – Vf. Măgura Cisnădiei – Prislop - Rășinari – Sibiu


Secțiunea 1: Stadionul Municipal – pista de biciclete din parcul Sub Arini – Muzeul Satului – Pădurea Dumbrava – Școala Chinologică

Traseul pornește din dreptul panoului informativ montat de asociația Tură în Natură în dreptul Stadionului Municipal din Parcul Sub Arini. De aici urmăm pista de biciclete ce străbate aleile parcului până la Zoo de unde intrăm pe pista de biciclete construită de Consiliul Județean Sibiu pe care mergem până la intrarea în Muzeul Satului. Traversăm pe trecerea de pietoni din dreptul panoului informativ ce prezintă Rezervația Naturală ”Dumbrava Sibiului” și intrăm în pădure. Străbatem potecile pădurii urmărind marcajele C albastru ale traseului ”Emil Cioran” și ieșim după aproximativ un kilometru într-o pașune unde ni se deschide în față panorama munților Cindrel. Urmăm drumul de țară secundar preț de aproximativ 200 de metri până întâlnim un drum de țară mai mare pe care o luăm la dreaptă. După aproximativ un kilometru ajungem la drumul județean 106 D Sibiu – Cisnădioara în dreptul Școlii Chinologice.


Secțiunea 2: DJ 106 D Sibiu – Cisnădioara - Pădurea Catrina - Cisnădioara

O luăm la stânga în direcția Cisnădioara și după un kilometru de pedalat pe asfalt întâlnim pe partea dreaptă a drumului un nou panou informativ montat de Tură în Natură. O luăm pe drumul de țară din dreapta și după 20 de metri intrăm în partea stângă în pădure. Vom urma semnele C de culoare roșie vopsite pe copaci. Traseul urmează în urcare drumuri forestiere ce ne conduc spre culmea Dealului Catrina. Vom urma drumul forestier ce străbate păduri de stejar și pin până la intersecția cu drumul de țară ce se lasă în stânga spre strada Cireșilor din Cisnădioara. Noi urmăm în continuare culmea dealului trecând pe lângă livezi de vișini și meri până la următorul punct de răscruce unde întâlnim și o troiță. De aici vom coborî pe drumul forestier din stânga ce ne va conduce spre Valea Argintului. Urmăm în aval râul Cinădie pe strada Valea Argintului până la un pod ce traversează râul în stânga.


Secțiunea 3: Cisnădioara - Cantonul Marinică – Vârful Măgura Cisnădiei

Vom lăsa spre stânga strada principală și o vom lua pe strada secundară din dreapta ce ne conduce în scurt timp la ieșierea din localitate de unde vom intra pe un drum forestier ce urcă abrupt. La prima intersecție de drumuri forestiere o luăm la dreapta și continuăm urcarea până ce panta se domolește și vom pedala pe drumul ce urmează curba de nivel. După aproximativ 2 kilometri de pedalat trebuie avut grijă la semnele C roșii ce ne indică părăsirea drumului forestier principal și intrarea în pădure în partea dreapta. De aici urmăm o potecă care ne va conduce în scurt timp la Cantonul Marinică. De la canton ne lăsăm ghidați de săgețile care indică traseul turistic bandă roșie și de C-urile roșii ce urmează pentru aproximativ 3 kilometri drumul forestier la început în urcare ușoară pentru ca mai apoi să devină tot mai accentuată. În partea superioară traseul iese din pădure în poiana alpină, loc în care o coteşte la stânga. Aici începe secţiunea cea mai grea a traseului cu un urcuş foarte abrupt de 200 m, unde vom fi nevoiți să facem push-bike până la punctul unde poteca începe să fie din nou vizibilă, în dreptul unui stâlp cu săgeți indicatoare ce ne ghidează în dreapta spre vârful Măgura. O luăm la dreapta în urcare iar după 10 minute ajungem pe Vf. Măgura, la 1304 metri altitudine.

Ajunşi în vârful Măgura, ne luăm timp pentru a ne bucura de peisajul înconjurător şi de liniştea naturii. De aici vom avea ocazia unui tur de orizont unic, cu Mărginimea Sibiului spre nord, depresiunea Sibiului spre nord - est, Țara Oltului și Munții Făgăraș la est, valea Oltului spre sud - est, Munții Lotrului la sud și creasta principală a Munților Cindrel spre vest. Muntele Măgura Cisnădie face parte din Grupa Munţilor Cindrelului şi este situat în partea nord estică a acestora, sub forma unui masiv bine evidenţiant în peisaj de aici şi denumirea de măgură. Principalele amenajări turistice sunt Cabana Rosengarden si Refugiul de sub vârful Măgura, folosite de turiştii în tranzit.


Secțiunea 4: Vârful Măgura Cisnădiei – La Troci – cătunul Prislop – Rășinari

Din vârful Măgura coborâm abrupt spre vest până La Troci, unde este amenjat un izvor cu rezervor de apă pentru adăparea oilor ce sunt păscute în zonă. De aici urmăm C-urile roșii marcate pe copaci pe drumul forestier ce merge mai întâi pe curbă de nivel pentru ca la un moment dat să coboare abrupt pe o porțiune cu multe ogașe ce se îndreaptă după câteva sute de metri. Drumul devine tot mai evident și în cele din urmă ajungem în Cătunul Prislop de unde coborâm pe drum asfaltat spre Rășinari.


Secțiunea 5: Rășinari - DJ 106 A Sibiu – Rășinari - troiță – drum de țară la dreapta – DJ 106 D Sibiu – Cisnădioara

Parcurgem străduțele întortocheate ale Rășinariului trecând pe lângă biserica Sfânta Paraschiva cu ale ei frumoase picturi exterioare și ajungem în dreptul casei memoriale Emil Cioran. De aici traversăm podul peste râul Caselor și o luăm în dreapta ajungând în scurt timp în centrul localității. Trecem pe lângă Primărie și Câminul Cultural și continuăm pe strada principală până la ieșirea din localitate. Intrăm pe DJ 106 A Sibiu - Rășinari – Păltiniș și îl urmăm în direcția Sibiu preț de un kilometru până întâlnim pe partea dreaptă a drumului o troiță. De aici o luăm la dreapta pe drumul de țară ce ne va conduce la DJ 106 D Sibiu – Cisnădioara unde întâlnim panoul informativ ce descrie Cisnădioara. De aici, o vom lua în stânga pe asfalt pentru a traversa râul Seviș și ajungem din nou ăn dreptul școlii Chinologice unde intrăm din nou în dreapta pe drumul de țară urmat la începutul călătoriei noastre.


Secțiunea 6: Școala Chinologică – Pădurea Dumbrava – Muzeul Satului – Stadionul Municipal.

Urmăm drumul de țară aproximativ un kilometru până la intersecția cu un drum de țară secundar pe care o luăm la stânga. După aprox. 200 de metri intrăm din nou în Pădurea Dumbrava și urmăm C-urile albastre marcate pe copaci până la trecerea de pietoni din dreptul panoului informativ ce prezintă Rezervația Naturală ”Dumbrava Sibiului”. Traversăm drumul județean și intrăm pe pista de biciclete ce ne va conduce în scurt timp la punctul de plecare din dreptul Stadionului Municipal din Parcul Sub Arini.

Punct de plecare:

Parcul Sub Arini

Lungime:

52 km

Diferenţă de nivel:

1170 m

Punct de sosire:

Parcul Sub Arini

Timp estimat:

6-7 h

Altitudini:

1304 m - vârful Măgura

Grad de dificultate:

mediu-dificil

Marcaj:

C rosu

Sezonalitate:

primavara - vara - toamna

Informații utile

Pentru trasee ghidate apelați la serviciile profesioniste oferite de Tură în Natură.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne