Ziduri de fortificaţii, turnuri, bastioane
Încă de la întemeierea sa în secolul XII, Sibiul s-a constituit ca o adevărată cetate medievală europeană. Timp de trei secole, cetatea Sibiului a fost fortificată cu ziduri puternice de apărare, turnuri şi bastioane. Zidurile din cărămidă şi piatră se întrezăreau din depărtări stârnind teama invadatorilor ce adesea numeau Sibiul „Oraşul Roşu”.
Strada Cetăţii este una dintre cele mai frumoase promenade din centrul istoric care îşi păstrează aspectul din secolul XVI, un colţ tipic al Sibiului medieval, cu ziduri de fortificaţii, turnuri şi bastioane.
Latură sudică a fostei cetăţi, aici putem admira două linii de ziduri de apărare, cele trei turnuri-Turnul Dulgherilor, Olarilor şi Archebuzierilor-precum şi fostul Turn Gros, azi Sala Thalia. Între cele două ziduri este amenajat un frumos parc, iar în faţa zidului extern se află o promenadă amenajată încă din secolul XVIII.
În continuarea zidurilor de fortificaţii se află bastionul Haller şi bastionul Cisnădiei.
Latura nordică a fostei cetăţi este străjuită de Pasajul Scărilor, o suită de ziduri de fortificaţii construite în secolul XIII, bine conservate. Este pasajul care face legătura dintre Oraşul de Jos şi Oraşul de Sus. Din spatele bisericii evanghelice, de deasupra zidurilor se poate admira splendida panoramă asupra Oraşului de Jos.
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută