antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Balmuş

Din ceaunul ciobanilor
    
Mail icon E-mail

Fără îndoială că, acolo sus în munţi, mâncarea principală a ciobanilor este mămăliga servită cu lapte, brânză, caş, urdă, cu jintiţă dulce sau acră.

În zilele de sărbătoare sau atunci când au musafiri, ciobanii prepară balmuş.  Într-o tigaie se topeşte unt peste care se adaugă brânză şi se presară făină de mălai cu smântână după care, tot conţinutul se amestecă bine la foc mic. Balmuşul rezultat este o adevărată delicatesă. În unele părţi din Mărginime acesta se serveşte cu lapte gros (un fel de smântână mai grasă şi acrişoară).

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne