antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Murături tradiţionale

Din cămara mamei
    
Mail icon E-mail

Iarna, masa e mereu însoţită de legume murate, deoarece murăturile uşurează digestia, vitaminizează şi dau savoare preparatelor. Imaginaţi-vă o friptură tradiţională cu cartofi ţărăneşti însoţită de un platou cu gogoşari, castraveţi, conopidă, gogonele sau varză murată asezonate cu tarhon sau puţin mărar...un adevărat festin de culori şi arome.

Pasta de hrean, spre exemplu, este specifică saşilor din zona Sibiului. Hreanul este cultivat în grădini. Pentru a-l prepara decojiţi tulpina acestuia şi daţi-o pe răzătoare. Amestacaţi apoi hreanul ras cu puţin oţet, apă, sare şi miere...pasta va fi un deliciu. De obicei se serveşte în combinaţie cu mezeluri.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne