Consiliul Județean Sibiu introduce GASTRONOMIA în Strategia de dezvoltare a județului
(28 mai 2020)
- Un nou capitol dedicat Gastronomiei în cadrul Strategiei de dezvoltare a județului
- Gastronomia inclusă în 6 domenii importante din strategie: dezvoltarea economică, agricultura și dezvoltarea rurală, turismul, educația, sănătatea, mediul înconjurător, dar și capacitatea instituțională
- Un nou compartiment – Dezvoltare durabilă pentru sprijinul producătorilor locali
- Două documente suport – Manualul IMM-urilor în gastronomia locală și Ghidul unui stil de viață sănătos
„Introducerea gastronomiei în Strategia de dezvoltare a județului Sibiu este un pas firesc după titlul deținut anul trecut, gastronomia locală fiind atât la nivel național, cât și european un atu pe care putem miza în dezvoltarea economică a județului. În plus, susținerea producătorilor locali și a unui stil de viață sănătos se numără printre prioritățile asumate”, Daniela Cîmpean – președinta Consiliului Județean Sibiu.
Ce înseamnă LOCAL?
Consiliul Județean a definit prin LOCAL „teritoriul județului Sibiu și teritoriul cuprins în proximitatea a 75 de km în jurul unei localități.”
Se reafirmă totodată importanța prezervării identității microregiunilor istorice: Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului, Țara Oltului, Țara Secașelor, Mărginimea Sibiului și microregiunea Sibiului.
Manualul IMM-urilor în gastronomia locală
Ghidul unui stil de viață sănătos
Asociația Județeană de Turism Sibiu a fost unul dintre actorii locali implicați în activitățile proiectului EUREGA, împărtășind experiența dezvoltării programului Mic dejun sibian și a învățat de la partenerii de proiect din Olanda, Finlanda, Spania, Irlanda, Grecia și Ungaria și de la ceilalți actori locali - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Complexul Național Muzeal „ASTRA”, GAL Mărginimea Sibiului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiului, Primăria Rășinari, Grădina Verde, Sibiu Food Hub, Biblioteca Județeană ASTRA, Hospitality Serol, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara “Terezianum”, Pan Medical, Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.
Sursa informațiilor:
www.cjsibiu.ro
https://www.facebook.com/EUREGAproject/