antet ajts
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Exploraţi „Alpii Transilvaniei”

Automobil 
abatia-carta-2 zona-balea-6 zona-balea-9 c-anii-drumetiei-63
    
Mail icon E-mail

Traseu

Sibiu - Mohu - Tălmăcel - Turnu Roşu - Avrig - Cârţişoara - Bâlea Cascadă - Bâlea Lac - Arpaşu de Sus - Arpaşu de Jos - Cârţa - Avrig - Sibiu


Mohu: sat tradiţional românesc a cărui biserică ortodoxă a fost pictată de renumiţii pictori-zugravi din familia Grecu.

Tălmăcel: satul este renumit pentru obiceiul „Udatul Ionilor”, o sărbătoare din străbuni celebrată în data de 7 ianuarie.

Turnu Roşu: loc de pornire pentru parcurgerea traseului de creastă al Munţilor Făgăraş. Rezervaţie naturală de calcare eocene formate cu milioane de ani în urmă.

Avrig: fosta Reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal (secolul XVIII) cu grădina amenajată în stil baroc şi oranjerie. Vizitaţi atelierele de ţesut şi pictură pe sticlă, fabrica de sticlă, muzeul etnografic, biserica ortodoxă (secolul XVIII) şi biserica fortificată (secolul XV).

Cârţişoara: Localitatea este cunoscută datorită fascinantei poveşti a lui Badea Cârţan care, în secolul XIX, a călătorit pe jos până la Roma pentru a vedea Columna lui Traian. Aici se află două biserici ortodoxe pictate de familia de pictori Grecu.

Situată pe Transfăgărăşan, la o altitudine de 1234 m, cascada Bâlea este cea mai spectaculoasă cădere de apă din Carpaţii româneşti.

Bâlea Lac: lac glaciar situat la 2034 m altitudine. Alături de Golul Alpin Bâlea acesta formează o rezervaţie naturală-sit de excepţie prin diversitatea florei şi a faunei. De aici pornesc trasee montane înspre cele mai înalte vârfuri din Carpaţii României, Vf. Negoiu-2535 m şi Vf. Moldoveanu-2544 m. Iarna, se practică schiul şi snowboard-ul extrem. Pe lac se amenajează anual un patinoar, un hotel şi o biserică din gheaţă.

Arpaşu de Sus: biserică ortodoxă pictată de fraţii Grecu, cunoscută pentru „uşile împărăteşti” din centrul iconostastului.

Arpaşu de Jos: biserică ortodoxă pictată de fraţii Grecu cu o interesantă reprezentare a „Cinei cea de taină”.

Cârţa: fosta abaţie cisterciană construită în secolul XIII cu o arhitectura impunătoare: capiteluri, chei de boltă, ferestre şi console, şi portal de vest din secolul XV. Biserica deserveşte astăzi comunitatea evanghelică din localitate.


View Circuit „Alpii Transilvaniei” in a larger map

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne