Tel. mobil:
+40 748 547 143
În secolul XVI, Sibiul şi Mediaşul erau două importante cetăţi din sudul Transilvaniei, iar calea de legătură între cele două era mereu ameninţată de atacurile inamicilor.
Astfel, la mijlocul secolului, în mai multe etape, a fost ridicată cetatea de la Slimnic pe drumul între Sibiu şi Mediaş. Aceasta era un amplu ansamblu de arhitectură militară prevăzut cu turnuri de apărare. În interiorul cetăţii se afla şi o mică capelă gotică, singura de altfel care mai poate fi admirată azi; biserica hală care urma să fie ridicată nu a fost niciodată terminată datorită nenumăratelor atacuri asupra cetăţii. Spre exemplu, asediile din 1529 şi 1706 s-au dovedit distrugătoare pentru cetate. Biserica a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIV-lea şi purta hramul Sfântului Bartolomeu. Pe la 1500 tavanul din lemn al sălii bisericii este înlocuit cu o boltă gotică.
Cetatea este aşezată de un deal deasupra Slimnicului, iar ruinele sale înalte şi roşii (datorită cărămidei) se pot observa de departe.
Program:
Cheile de la cetate sunt la d-l Michael Weidenfelder Tel.: +40/748/547 143
Știați că…?
Numele în limba germană al Slimnicului este „Stolzenburg”, adică „Cetatea mândră”?