100 g de slănină albă și 1 ceapă se toacă mărunt. Apoi, se adaugă rădăcinoase tăiate mărunt (morcov și rădăcină de pătrunjel), se umple oala cu apă și se adaugă o bucată frumoasă de carne de porc (de preferat mușchiuleț fraged). Totul se fierbe până ce se frăgezește carnea. Apoi, se strecoară printr-o sită. Zeama se pune iar pe foc și se adaugă agrișele conservate (se poate folosi și compot de agrișe). Apoi se separă niște ouă (câte preferați) și se adaugă albușul fiert în zeamă. Între tim, gălbenușurile se bat cu multă smântână. Dacă zeama a ajuns din nou la fierbere, iar albușul s-a întărit, supa se ia de pe plită. Se adaugă gălbenușurile bătute cu smântână din belșug. Se potrivește cu sare și zahăr.
*Rețetă din cartea sibiencei Dagmar Dusil „Privind înapoi prin fereastra bucătăriei”, editura Curtea Veche, București, 2013