antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Preparate din dovleac

Altele
    
Mail icon E-mail

Mâncare de dovleac

1 felie groasă de dovleac (calitatea şi înainte de toate dulceaţa dovleacului sunt hotărâtoare pentru calitatea mâncării), 6 cartofi, 3 linguri de ulei, ceva apă, sare şi piper negru, 6 felii de slănină.

Se taie dovleacul sub formă de cubuleţe. Cartofii trebuie tăiaţi în felii nu prea subţiri. Se pune uleiul într-o cratiţă. Într-o parte se pun cubuleţele de dovleac, în cealaltă parte feliile de cartofi. Totul se condimentează cu sare şi piper, se adaugă ceva apă. Se acoperă totul cu feliile de slănină. Se pune cratiţa la cuptor 30-40 de minute la 200°C. În cazul în care slănina devine prea crocantă, se acoperă la un moment dat cu o folie de aluminiu. La mâncarea asta se potriveşte de minune un Riesling demisec.

 

Piure dulce de dovleac

Dovleacul tăiat în bucăţi este înăbuşit într-un vas cu apă şi apoi făcut piure cu un blender. Piureul este îndulcit cu zahăr vanilat şi servit cu smântână dulce.

 

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne